هدف از تشکیل قرارگاه قرآنی نور چیست؟
با توجه به گوناگونی و فراگیر بودن فعالیتهای قرآنی و تعدد ساختاری در حوزههای پایوران، سربازان، بسیجیان و خانوادههای کارکنان و تعدد فعالیتهای قرآنی در حوزههای آموزش، تبلیغ و ترویج، انس، مسابقات، فرهنگسازی و... و لزوم گسترش و تبدیل آن به فرهنگ جاری در همه سطوح و اقشار سپاه و بسیج، ضرورت داشت قرارگاهی برای سیاستگذاری و هدایت کلان فعالیتهای قرآنی سپاه و تجمیع همه ظرفیتهای موجود در سطح فرماندهی، نمایندگی و حفاظت اطلاعات تشکیل شود تا تعلیم، ترویج، تبلیغ، فراگیرکردن و تعمیق فرهنگ و معارف قرآنی برای جامعه هدف که از آحاد کارکنان، بسیجیان، بازنشستگان و خانواده پاسداران تشکیل میشود، به صورت منسجم انجام گیرد.
ارکان اصلی قرارگاه قرآنی نور چیست و اعضای آن چه کسانی هستند؟
ارکان اصلی قرارگاه شامل فرماندهی، شورا، هیئت اندیشهورز، دبیرخانه، کارگروهها و قرارگاههای ردهای است که در این زمینه کارگروههای آموزش، تبلیغ و ترویج، رصد و بازخوردگیری و برنامه و بودجه با ترکیب معاونتها و سازمانهای دستاندرکار قرآنی سپاه فعالیت میکنند و اعضای هر کارگروه نیز مشخص و ابلاغ شده است.
قرارگاه فقط در مرکزیت سپاه است؟
علاوه بر مرکزیت، در سلسه مراتب سازمانی تا سطح نیروها، سپاههای استانی و ردههای عمده، سازمان بسیج، قرارگاههای منطقهای، لشکرها، تیپها و گروهها تشکیل شده و فعال است؛ البته ساختار مجازی است؛ یعنی اعضای قرارگاه دارای جایگاههای سازمانی حقیقی نیستند، بلکه با حفظ سمت و جایگاه سازمانی خود، در قرارگاه نیز فعال هستند.
با توجه به اینکه فعالیتهای قرآنی سپاه و بسیج متولیان گوناگونی دارد، آیا قرارگاه آنها را حذف میکند و به عنوان یک ساختار واحد به جای آنها وارد عمل میشود؟
خیر، هر یک از متولیان باقوت به مأموریت خود ادامه میدهند و با کمک قرارگاه ارتقا مییابند و تقویت خواهند شد. قرارگاه، همانطور که از هدف و مأموریت آن مشخص است، هیچ گونه ورود تخصصی به برنامهها و فعالیتهای متولیان نخواهد داشت؛ بلکه در سیاستگذاری، جهتگیری، همافزایی، پشتیبانی و زمینهسازی اجرای برنامه و فعالیتهای قرآنی سپاه، متناسب با مأموریت هر یک از بخشها نقش ایفا میکند.
مهمترین تصمیمات و مصوبات قرارگاه قرآنی نور چیست؟
قرارگاه تصمیمات کلانی را اخذ و مصوبات بسیار خوبی داشته است؛ برای نمونه به چند مورد از مصوبات قرارگاه اشاره میکنم؛ راهاندازی مرکز ارتقای سطح قرآنی نظامات سپاه در پژوهشگاه امام صادق(ع)، راهاندازی دارالقرآن در تمام ردهها و شهرکهای سازمانی سپاه، راهاندازی مدرسههای قرآنی در سپاه، طراحی نشان برای چهرههای قرآنی سپاه و مصوبات دیگری هم هست که بررسی آنها در این مجال میسر نیست.
آیا در پیشبرد اهداف قرآنی سپاه از ظرفیت سایر نهادها و مؤسسات قرآنی نیز استفاده شده است؟
یکی از رویکردهای اساسی فعالیتهای قرآنی سپاه تعامل و ارتباط مؤثر با دستگاهها، سازمانها و مؤسسات قرآنی موفق کشور و استفاده از ظرفیتها و امکانات آنان است. حاصل این رویکرد تعاملی، تدوین طرحهای متعدد و اجرای موفق برنامههای مختلف قرآنی، دریافت ایدهها و انتقال تجارب قرآنی در عرصههای مختلف و انجام تفاهمهای مؤثر با توجه به اقتضائات سپاه و شرایط مخاطبان بوده است.
آیا این تعامل و هم افزایی در فعالیتهای قرآنی، شامل دیگر سازمانهای نیروهای مسلح نیز میشود؟
با سازمانهای نیروهای مسلح در عرصههای قرآنی هماهنگی و همافزایی قابل قبولی داریم. بازنگری آئیننامه مسابقات قرآن کریم نیروهای مسلح و نیز دستورالعمل تشویقهای قرآنی نیروهای مسلح به میزبانی سپاه در سیر مراحل تصویب قرار دارد. برگزاری مسابقات قرآنی و حضور مشترک در نمایشگاه قرآن و ارائه دستاوردها و محصولات قرآنی نیروهای مسلح، تبادل تجارب و محصولات قرآنی از دیگر فعالیتهای تعاملی ما با سازمانهای نیروهای مسلح است.